Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@07:11:00 GMT

آسیب محتوای نامناسب موسیقی به هویت جنسیتی کودک

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۴۹۶۲۳

آسیب محتوای نامناسب موسیقی به هویت جنسیتی کودک

گروه زندگی_مریم سمائی:پخش موسیقی های نامتعارف با اشعاری ضعیف در اماکن ورزشی و خانه های بازی دغدغه بسیاری از والدین است. موسیقی های زیرزمینی که جای خود را در فضاهای شادی مانند ورزشگاه ها باز کرده است می تواند به کودکان که در برابر محتواهای جنسیت زده بی دفاع هستند آسیب وارد کند. در برخی از باشگاه های ورزشی و خانه های بازی، هر نوع موسیقی با اشعاری دور از چارچوب های فرهنگی و تنها با تکیه بر موضوع «ایجاد نشاط»  پخش می شود و در ازای تقویت جسم کودک به روحش آسیب های جبران ناپذیری وارد می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر هیچ نظارتی بر این گونه فعالیت ها نمی شود و صاحبان این اماکن با سلیقه خود موسیقی های مختلف را برای کودکان پخش می کنند این در حالی است که می شود موسیقی های شاد با اشعار مناسب دوره کودکی پیدا و پخش کرد.

*اشعار مبتذل بلوغ زودرس می آورد

اگرچه موضوع نشاط آفرینی در محیط هایی که کودکان در آن قرار دارند از موضوعات بسیار مهم در آموزش و پرورش آنهاست اما اجرای برنامه هایی بی ضابطه و بدور از هر نوع خلاقیت و با ادبیات جنسیت زده که می تواند حتی موجب بلوغ زودرس شود آسیب زا خواهد بود.

« فاطمه رشیدی»، دکترای روانشناسی و روان درمانگر هیجان مدار در گفتگو با فارس درباره آسیب هایی که این گونه اشعار بر روح و روان کودکان وارد می کند می‌گوید: «ذهن کودک به شدت آماده یادگیری است و هر چه را که در محیط اطراف می بینند و می شنوند به خزانه شناختی خود وارد می کند. اگر این کودکان بی دفاع در معرض محتوای نامناسب قرار بگیرند سبک و سلیقه موسیقیایی خاص به آن ها تحمیل می شود که در آینده تغییر این سلیقه دشوار است».

 پژوهش های زیادی در حوزه موسیقی انجام شده که بسیاری از آنها اثر موسیقی، شعر و کلام را بر روی کودکان تایید می کند. در واقع موسیقی روی رشد ذهنی_شناختی، روانی_اجتماعی و روانی_جنسیتی کودکان اثرگذار است و نباید نادیده گرفته شود. رشیدی به دو نمونه از پژوهش های حوزه موسیقی اشاره می کند و می گوید:« یکی از این پژوهش ها مربوط به زمانی است که موسیقی با اشعار نوع دوستی و رفتارهای جامعه پسند برای کودکان و نوجوانان پخش شد پس از مدتی مشخص شد که تمایل آنها برای انجام رفتارهای جامعه پسند و کمک و همیاری به همنوع بیشتر شده است. از سوی دیگر در پژوهشی موسیقی با محتوای جنسی پخش شد و پس از طی مراحل پژوهشی مشخص شد که اشتیاق این افراد برای برقراری رابطه جنسی نسبت به سایرین که این موسیقی را نشنیدند بیشتر بوده است. بنابراین در چنین فضا و با چنین اثرگذاری به طور حتم نوع محتوای ارائه شده بر درک نسبی کودکان از هویت جنسی خود اثرگذار است.

*تاثیر کلام در موسیقی بسیار زیاد است

کودکان در سنین قبل از مدرسه هویت جنسیتی خودشان را درک می‌کنند و بی شک محتوای جنسیت زده هویت جنسیتی آنها را با قالب های کلیشه ای «جلب توجه جنسی» مواجه می کند.

او می گوید:« طبق روانشناسی تحولی کودکان، آنها در این سنین درک کلی نسبت به جنسیت خودشان پیدا می کنند . در این سن بیشترین اثرگذاری بر قالب ها و کلیشه های جنسیتی بچه ها را داریم و اگر قرار باشد اصلاحی در این کلیشه ها صورت گیرد باید در این سنین باشد چون در این سنین برای آنها مهم است که رفتار دخترانه چطور است و یا رفتار پسرانه به چه گونه ای است. حالا وقتی ما یک چنین محتوای کلامی را که از زیبایی دخترانه می گوید و او را تشویق به نشستن در خانه می کند  به ذهن کودک وارد می کنیم یعنی کلیشه های جنسیتی ایجاد کرده ایم که به کودک می گوید تو با این ویژگی ها ارزشمندی و اگر غیر این باشد تو از هویت خود دور شده ای. تو باید تا می توانی زیبا باشی و دلبری کنی و بعد در خانه بمانی و از حضور در عرصه اجتماعی و کسب موفقیت دور باشی».

رشیدی اضافه می کند: «تاثیر کلام در موسیقی بسیار زیاد است و اگر ما با پخش محتوای نامناسب ذهن کودک را کلیشه ای کردیم او در دوره های بزرگسالی با مشکلاتی مواجه خواهد شد. محتوای این نوع موسیقی ها به کودک می گوید تو با رفتارهای جنسیتی و اغواگرانه ارزشمندی و بدون این هویت جنسیتی چیزی برای ارائه نداری و تلاش هم نکن که داشته باشی اینجاست که اعتماد به نفس کودک به مرور دچار خدشه خواهد شد و اعتماد به نفس بسته به آن کلیشه های جنسیتی مدام درون آنها کمرنگ می شود.»

او تاکید می کند که کودکانی که محتوای موسیقی نامتعارف و جنسیت زده می شنوند به طور ناخودآگاه رفتارهای کلیشه ای جنسیتی در آنها تقویت شده و انگیزه پیشرفت و نگاه انسانی در درون آنها در نطفه خفه می شود.وقتی ذهنیت تغییر می‌کند نیازهای جدیدی مانند نیاز به تایید شدن به روش خاص در کودک ایجاد می شود که این امر شکل خاصی از رفتار را در او شکل می دهد.در واقع ارائه محتوای نامناسب موجب تغییر در هویت جنسیتی کودک می شود و سپس شاهد تغییر در آمال ، ارزش ها و نیازهای کودک هستیم. تغییر در ارزش ها هم موجب تغییر در سبک زندگی در آینده خواهد شد».

موسیقی که برای کودک ساخته می شود باید حاوی اشعاری باشد که به درک احساسات کودک کمک کند بنابراین وقتی کودک را در معرض اشعاری سخیف ، جنسیت زده ، پر از آشفتگی و بی ارادگی قرار می دهیم این قدرت درک را از او گرفته و قالب های کلیشه ای را در او نهادینه می کنیم بنابراین باید نظارت در این حوزه بیشتر شود تا کودکان کمترین آسیب را ببینند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کودکان آسیب روانی بلوغ زودرس محتوای نامناسب هویت جنسیتی جنسیت زده هویت جنسی موسیقی ها کلیشه ها کلیشه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۹۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان شرقی استان پیشرو در زمینه کاهش آسیب اجتماعی کودکان کار

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام مهدی ملکی روز شنبه در نشست کارگروه ساماندهی کودکان کار و خیابان آذربایجان شرقی، با تاکید بر لزوم نظارت ویژه در حوزه آسیب اجتماعی و اکتفا نکردن به گزارش عملکردها، افزود: آثار و نتایج عملکردها باید در صحنه میدان دیده شود.

وی تاکید کرد: باید به بدنه شورای اجتماعی استان‌ها توجه شود تا میزان اثربخشی اقدامات مورد بررسی و در صورت نیاز مورد بازنگری و بازبینی قرار بگیرد.

وی بر ضرورت تقویت برنامه‌های تحولی و کارآمد در حوزه آسیب‌های کودکان و نوجوانان تاکید و اظهار کرد: کارگروه کودکان کار و خیابانی شورای اجتماعی وزارت کشور که از ۶ ماه قبل فعالیت خود را شروع کرده است، در حوزه پیگیری مصوبات شورای اجتماعی کشور و ناظر به مساله کودکان کار و مشکلاتی که در سطح کشور وجود دارد، فعالیت دارد و به دنبال ارزیابی اقداماتی است که دستگاه‌های اجرایی و خدماتی انجام می‌دهند.

ملکی ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ها و در نهایت تهیه و ارائه گزارشی جامع از وضعیت کودکان کار و خیابانی در استان‌ها را جزو تکالیف این کارگروه عنوان کرد.

وی بر بازنگری و بررسی میزان اثربخشی اقدامات تاکید کرد و ادامه داد: در این میان یکی از اولویت‌های مهم بهره مندی از ظرفیت‌های مردمی فعال، سمن‌ها و مؤسسه‌های خیریه و گروه‌هایی است که در این حوزه فعالیت می‌کنند.

ملکی استفاده از تجربیات، ایده‌ها و مدل‌های مختلف تشکل‌های مردمی و مردم نهاد برای برون رفت از مشکلات کودکان کار را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: مشکلات و چالش‌ها و دغدغه‌های این حوزه پیگیری شود و با رفع موانع موجود به دنبال ارتقای کیفی و کمی آنها پیش برویم.

وی از آذربایجان شرقی به عنوان یکی از استان‌های پیشرو در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی کودکان کار یاد کرد و گفت: الگوبرداری و بهره‌مندی سایر استان‌ها از تجربه‌های موفق آذربایجان شرقی در حوزه‌های اجتماعی ضروری است.

ملکی ادامه داد: آذربایجان شرقی و تبریز در زمینه پیشگیری از آسیب‌های کودکان کار، سامان‌دهی و مواجهه با این پدیده جزو بهترین‌ها بوده و از ظرفیت‌های مردمی بسیار وسیعی برخوردار است.

وی اظهار کرد: برای هم افزایی و هماهنگی بیشتر بین دستگاه‌های فعال در حوزه کودکان کار باید شبانه روز تلاش کنیم تا مأموریت‌ها و تکالیف ذاتی خود را با کمترین مانع انجام دهند و به موازات آن ظرفیت‌های مردمی نیز مورد حمایت و پشتیبانی قرار بگیرد تا دغدغه کمتری در حوزه‌های اجتماعی کشور وجود داشته باشد.

کد خبر 6097641

دیگر خبرها

  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • آذربایجان شرقی استان پیشرو در زمینه کاهش آسیب اجتماعی کودکان کار
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • آنروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • آونروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • کاهش کودکان کار در پایتخت